Martin Belmont Photography

Bryllupsfotograf København og Sjælland

Hvilken bryllupsfotograferingsstil passer bedst til jer?

Hvilken bryllupsfotograferingsstil passer bedst til jer? 228 146 MartinB

Før I kan begynde at interviewe potentielle bryllupsfotografer, er det vigtigt at vide, hvilken fotograferingsstil der passer bedst til jeres fejring

Der skal tages mange svære beslutninger, når man planlægger et bryllup. Skal der være to lag i bryllupskagen eller er tre bedre? Skal brudekjolen være stor eller have et mere strømlinet snit? Skal der være lyserøde brudepiger eller ville det være bedre, hvis vi slet ikke havde nogen brudepiger!?! Der er mange ting at overveje, hvis I gerne vil have, at jeres store dag skal være unik. Et af de sværeste valg at træffe er at vælge en bryllupsfotograf. Ikke kun fordi der er så mange talentfulde fotografer og hold derude, men fordi hver fotograf har sin egen stil. Og at vide hvilken bryllupsfotograferingsstil er den rette for jer kan være en udfordring – især hvis det er første gang, at I skal vælge en fotograf.

Bryllupsfotografering på Ødemark gods

Foretrækker I et tidløst, klassisk look? Eller vil I hellere have taget billeder, der ser ud som om, de kommer direkte fra magasinet Vogue? Er I ikke helt sikker på, hvad I vil have? Bare rolig – som erfaren bryllupsfotograf vil jeg meget gerne vejlede jer og forhåbentlig hjælpe jer med at vælge den rette bryllupsfotograferingsstil til jeres store dag.

Hvilken bryllupsfotograferingsstil er den rette for jer?

Når I forsøger at forstå forskellen mellem hver fotograferingsstil, er der tre hovedkomponenter, I bør overveje.

Fotografens tilgang

Foretrækker jeres bryllupsfotograf at tage kunstneriske billeder? Kan han eller hun lide at skubbe til grænserne? Er deres stil mere traditionel og ikke så meget baseret på trends? Ved at kigge igennem gallerierne på de fotografer, I overvejer at hyre, vil I begynde at få en forståelse for disse ting. Men prøv at kigge ud over de første par billeder på deres side og prøv rent faktisk at studere hele galleriet for et event, som de har fotograferet. At se et helt sæt af billeder vil virkelig give jer en god fornemmelse for fotografens stil, når det kommer til bryllupsfotografering.

En fotografs udstyr

Dette finder I måske først ud af, når I taler med jeres potentielle fotograf, men deres svar kan påvirke det samlede resultat. Prøv at finde ud af hvilken type kamera de bruger. Bruger de film eller er alt digitaliseret? Nu til dags er der en trend inden for bryllupsfotografering, hvor man går tilbage til en mere traditionel måde at tage billeder på, hvilket betyder, at man bruger film. Hvis en fotograf har valgt at gøre dette, vil de oftest skrive det på deres hjemmeside. Men dette vil muligvis ikke give jer det bryllupsalbum eller de resultater, som I forventer. Og det betyder ofte, at fotografen skal bruge mere tid, hvilket gør det hele dyrere.

Redigering og efterbehandling

Bryllupsbilleder kan redigeres på mange forskellige måder for at opnå et vist udtryk. Farvemætningen kan mindskes for at give et mere stemningsfuldt look. Fotografen kan også tilføje filtre for at skabe et blødt, æterisk look. De kan endda overlejre et design for at få jeres billeder til at se helt overjordiske ud, eller for at få det til at se ud som abstrakt kunst. Mange af disse redigeringsteknikker er baseret på trends, der kommer og går. Så tænk jer godt om før I siger ja til, at jeres billeder skal laves på en alternativ måde.

Sæbe bobler til bryllup på slot i København

Hvad er de forskellige stilarter inden for bryllupsfotografering?

Der er mange stilarter inden for bryllupsfotografering, som I kan vælge mellem. Uanset om I vil have søde og romantiske billeder eller et mere råt look, så vil jeres fotograf være i stand til at bringe jeres vision til live. Her er et par af de mest almindelige stilarter inden for bryllupsfotografering, som I nok kommer til at støde på.

Klassisk bryllupsfotografering

Klassisk eller traditionel bryllupsfotografering er en tidløs stil, der aldrig vil gå af mode.

Med omhyggeligt iscenesatte øjeblikke vil en fotograf, der bruger denne stilart, være i stand til at fange de allerbedste øjeblikke fra jeres store dag. De fleste af billederne tages i øjenhøjde og er kunstnerisk iscenesat. Disse billeder afspejler virkeligheden, men fotografen giver også billederne et kunstnerisk pift. I det hele taget vil alle bryllupsfotografer inkorporere traditionel fotografering i deres stil – især til familieportrætter efter vielsen.

Hvis I vil have billeder af jeres store dag, der aldrig vil gå af mode – selv 50 eller 60 år senere – så er klassisk bryllupsfotografering noget for jer.

Kageskæring og sæbe bobler til lade bryllup på Sjælland

Editorial

Editorial-bryllupsfotografering efterligner looket og stilen, som er kendt fra fotoshoots foretaget af modemagasiner. I editorial-fotografering opstilles der iscenesatte, statement-billeder, der minder om noget, der kunne være med i magasinet Vogue. Denne tilgang er ret sjælden, når det kommer til bryllupsbilleder, men stilen er letgenkendelig, når man ser den. Nogle fotografer bygger ofte deres virksomhed op omkring dette look og specialiserer sig udelukkende i det.

Hvis I gerne vil have editorial-billeder, så kommer jeres store dag til at føles mere som et fotoshoot end et bryllup. I vil bevæge jer fra det ene iscenesatte øjeblik til det andet uden nogen form for spontanitet.

Fotojournalistisk stil

Den meget iscenesatte karakter, som editorial-billeder har, står i stærk kontrast til den fotojournalistiske bryllupsfotograferingsstil. Med denne tilgang forsøger fotografen at fange mere spontane og oprigtige øjeblikke. Derudover fokuserer fotografen også på at få billeder af selve lokalet, udsmykningen og selvfølgelig de generelle festligheder.

Denne stil, også kendt som den dokumentariske stil, handler om de små øjeblikke. Målet er at fortælle den sande historie om jeres store dag og at fejre de øjeblikke af dagen, der ellers ikke ville være blevet bemærket. Det er i sig selv en bryllupsfotografs job, og de fleste vil gøre dette helt naturligt uden behov for at dedikere dem selv til denne fotojournalistiske teknik.

I bør være opmærksomme på, at hvis I vælger en fotograf, som kun bruger denne stil, skal de være meget erfarne i at bruge den. Ellers vil de måske ikke være i stand til at finde oprigtige og naturlige øjeblikke, som vil passe godt ind i et fotoalbum. Efter brylluppet vil I måske også ønske, at I havde fået nogle billeder af alle gæsterne sammen.

Mørke og stemningsfulde billeder

Ikke overraskende bruger mørk og stemningsfuld bryllupsfotografering en bestemt lysstil til at skabe drama. Dette lys kan være naturligt eller produceret ved hjælp af belysningsudstyr. Fotografen vil sandsynligvis lege med de skarpe linjer skabt af skyggen og lyset for at skabe usædvanlige mønstre. Det er en meget filmisk bryllupsfotograferingsstil, der er blevet populær på det seneste.

De færdige billeder forbedres ofte under redigeringsprocessen for at få dem til at se endnu mere dramatiske ud.

Som med enhver stærk bryllupsfotograferingsstil eller trend, er der ingen vej tilbage, hvis I om nogle år beslutter jer for, at jeres billeder er for mørke eller for triste. På det tidspunkt er det ikke så meget, I kan gøre ved det. Så tænk jer godt om, før I vælger et særpræget look.

Jeg håber, at jeg har hjulpet jer i jeres jagt på den perfekte fotograf til jeres bryllup i København! Og måske hjulpet jer med at finde den perfekte bryllupsfotograferingsstil til jeres store dag. Det vil helt sikkert være en ære, hvis vi kunne tage skridtet videre, og at jeg kunne få lov til at være en del af jeres store dag. Jeg er en erfaren fotograf, der er bosat og arbejder i København, og som elsker at fotografere bryllupper i en ren og klassisk stil. Hvis I vælger mig til at forevige jeres bryllup, kan I sagtens sige til jeres gæster, at de ikke behøver at tage billeder. For jeg vil være der, klar til at fange alle de smukke øjeblikke så de kan blive en del af jeres særlige album.

I er velkomne til at kigge igennem min portfolio, og hvis I kan lide, hvad I ser, så kan I også tage et kig på mine priser, hvor I kan finde en oversigt over mine pakker. Hvis I har spørgsmål, må I meget gerne kontakte mig på min kontaktside.