Martin Belmont Photography

Bryllupsfotograf København og Sjælland

Den eneste bryllupshuskeliste, som I får brug for

Den eneste bryllupshuskeliste, som I får brug for 2095 1397 MartinB

Måske er I ligesom mig, der bare elsker lister! Og når I planlægger et bryllup, har I brug for en solid huskeliste. Her er min 12 måneders plan fra forlovelsen til den store dag

I er forlovet, og jeg er sikker på, at I nok er enten superspændte eller en smule stressede lige nu. Har jeg ret? Sikkert ikke. For I føler nok en blanding af de to følelser! Måske føler I jer også ængstelige, irriterede, lykkelige og opstemte. Det er helt normalt, når man er blevet forlovet (tillykke, forresten), og jeres hoveder vil stadig være fuld af følelser og tanker, når I planlægger jeres bryllup. Derfor er en liste så vigtig. At bruge huskelister når I planlægger et bryllup, vil hjælpe jer med at fokusere på opgaven foran jer, mens I også kan krydse de opgaver af, som I allerede har udført.

En solid bryllupshuskeliste vil (stort set) forhindre jer i at blive overvældede og holde jeres tidsplan på sporet. Ved at tage hver måned og hver opgave trin-for-trin vil I gøre hele processen meget nemmere. Måske bliver den endda sjov!

Huskeliste før bryllup på Ledreborg Slot

Der er ingen bryllupshuskelister, der er ens, da tidsplanen altid vil være forskellig. Måske skal I giftes om 12 måneder, så I har hele året foran jer, eller måske skal I giftes om kun 3 måneder, så I har noget mere travlt. Uanset hvornår jeres bryllup er, vil det være effektivt at lave tidsplanen om til nogle overskuelige opgaver. I vil se, at I nemt kan planlægge jeres store dag, hvis I holder jer til listen.

Da jeg er bryllupsfotograf i København og elsker at planlægge huskelister, følte jeg for at dele min ultimative bryllupstidsplan. For at hjælpe par med at slappe lidt mere af, så de kan få en stressfri bryllupsdag.

Ideelt set bør et par begynde at planlægge deres bryllup 12-14 måneder på forhånd. Derfor har jeg struktureret min tidsplan, så den varer et år.

Bryllupshuskeliste og planlægningstidsplan


Når I bliver forlovet

Når sommerfuglene er holdt op med at flyve rundt i jeres maver, og I har fejret jeres forlovelse på behørig vis, er det tid til at sætte jer ned og snakke og jeres bryllup. Sammen skal I diskutere hvilken slags fest, I gerne vil have, og hvilke forventninger I hver især har.

Jeres budget vil også spille en stor rolle i jeres bryllupshuskeliste, da I skal vide, hvad I har råd til. Hjælper jeres forældre med at betale for brylluppet? Har I begge brug for at spare penge op, før I kigger på bryllupslokaler? Penge er aldrig noget, der er sjovt at diskutere, men det er nødvendigt. Et klart budget, som I begge har accepteret, er et must.

Det er et godt tidspunkt at begynde at skrive nogle navne ned til en potentiel gæsteliste. At få en nogenlunde idé om antallet af gæster relativt tidligt vil hjælpe jer med at finde ud af, hvor stort et budget I har brug for senere. Den dato I skal giftes på, vil også have stor indflydelse på jeres samlede budget, da bryllupper i løbet af højsæsonen er dyrere end dem, der foregår i mindre travle perioder. Så tænk godt over hvornår, I vil holde jeres bryllup, før I snakker om, hvor I vil have det.

Forlovelse før bryllup på Kragerup Gods

12 måneder før den store dag

I bør begynde at besøge bryllupslokaler på dette tidspunkt og bør også booke stedet, hvor I skal vies, og stedet, hvor receptionen skal holdes, før måneden slutter. Det er ekstremt vigtigt, da dette vil påvirke alle de leverandører, I skal booke i fremtiden.

Gennemgå og lav en liste over potentielle bryllupsleverandører såsom frisører og makeupartister, blomsterhandlere, leverandører af papirvarer såsom invitationer og også musikere. Der er ingen grund til at booke noget endnu, men prøv at lave en liste over leverandører så I sparer tid i fremtiden.

Mange af de mest populære bryllupsfotografer og videografer i København bliver booket op til 12 måneder på forhånd – især for bryllupper, der finder sted i løbet af de mest populære perioder. Book disse servicer så snart som muligt; ellers kan det være, at jeres drømmehold pludselig ikke er ledige på jeres valgte dato.

Fortæl jeres brudepiger og forlovere at I gerne vil have dem til at være en del af jeres store dag. Måske kan I sende dem en gave, der videregiver nyheden, eller måske kan I annoncere det under jeres forlovelsesfest! At samle alle dem, der kommer til at spille en stor rolle i fejringen, tidligt, vil gøre det nemmere at købe kjoler og jakkesæt. Derudover vil de også være parate til at hjælpe jer med at organisere og lave ting til den store dag, jo tidligere at I fortæller dem, at de er en del af den!

Og husk at sende sæt kryds i kalenderen-kort ud! Selv hvis I kun har styr på, hvor og hvornår brylluppet finder sted.

8-10 måneder før brylluppet

Nu er det tid til at vælge leverandører såsom musikere, den bager, der skal lave bryllupskagen, og stylister, og få dem booket. Forberedelsen til disse opgaver tager ofte tid, og derfor skal de have et passende antal uger/måneder til at forberede sig.

Som I sikkert ved, afhænger priserne på overnatningssteder og fly af, hvornår de bookes. I kan spare penge – og forhindre braste drømme – ved at bestille jeres drømmebryllupsrejse på forhånd. Dette vil også give jer noget at arbejde hen mod i løbet af planlægningsfasen.  

Bryllupskage levering til bryllup på Liselund Ny Slot

6-8 måneder før brylluppet

Har du sagt ‘yes to the dress’ endnu? Nu er det tid til at bestille bryllupskjolen! De fleste bryllupsdesignere har brug for omkring 3 måneder til at lave din kjole. Og den butik, du bestiller den fra, har brug for omkring 6 måneder til at gøre den klar til dig. Så kjolen bør ikke bestilles i sidste øjeblik, ellers ender I måske med at skulle betale mere eller med at blive mere stressede.

4-6 måneder før den store dag

Når I har fundet det rette look til jeres bryllup, er det tid til at finde kjoler og jakkesæt til jeres brudepiger og forlovere. Normalt tager det ikke så lang tid at bestille brudepigekjoler og jakkesæt til forlovere, som det gør at bestille en brudekjole. Derfor kan I vente med det til dette punkt på jeres bryllupshuskeliste.

Hvis I ikke allerede har gjort det så bestil jeres bryllupspapirvarer såsom menuer, kuverter, programmer og invitationer. Disse invitationer bør sendes inden for den næste måned eller to, så I bør gøre dem færdige så hurtigt som muligt.

Forhåbentlig har I allerede fundet en blomsterhandler på dette tidspunkt og haft et møde med dem for at diskutere, hvordan I forestiller jer det overordnede blomsterlook. Hvis I ikke allerede har lavet en aftale med en blomsterhandler, bør I meget snart gøre det.

Sørg for at få fat i jeres gæsters adresser, så I er klar til at sende invitationerne. Hvis I sætter en bryllupshjemmeside op i stedet for eller som supplement til bryllupsinvitationerne, bør I også færdiggøre den snarest.

Det vil være et godt tidspunkt at foretage en hårprøve sammen med en makeupartist og frisør. Sørg for at I er 100% tilfredse med servicen og det overordnede look. Hvis I derudover gerne vil have taget forlovelsesbilleder med en bryllupsfotograf i København (som f.eks. mig!), så bør I planlægge en makeup- og hårprøve. Dermed kommer i til at se fantastisk godt ud på jeres billeder!

Knaphulsblomst hos bryllupsgæst på Rosenfeldt gods

2-3 måneder før bryllupsdagen

På dette tidspunkt bør invitationerne være sendt ud. Jeres gæster skal have omkring en måned til at svare på jeres invitation, og så skal I have tid til at kontakte dem, der ikke har svaret.

Afhængigt af hvordan jeres leverandører arbejder, vil begivenhederne i denne periode variere fra par til par. Men generelt foregår der en tilpasning af brudekjolen, og tilbehør til bruden skal bestilles eller købes fra en butik – herunder også dine sko. Når det kommer til brudesko, bør du købe dem, før du overhovedet begynder at lede efter en brudekjole. Eller i det mindste før den skal tilpasses. Skoenes højde vil have en stor påvirkning på din kjole. Derfor er det vigtigt allerede at have dem klar. Det samme gælder for det undertøj, du planlægger at have på til den store dag.

I har muligvis allerede bestilt vielsesringe kort tid efter forlovelsen, og hvis det er tilfældet, så er I velforberedte! Dog er det normalt helt fint at vente med at bestille dem til I kommer længere ned ad listen, da de ikke tager lang tid at lave.

2-4 uger før brylluppet

Vi begynder at nærme os! Nu har du prøvet kjolen og fået den tilpasset for sidste gang, og forhåbentlig har I fået de sidste svar på jeres invitationer.

Hvis I er begyndt med gør-det-selv dekorationsprojekter, så sørg for at de er færdige nogle uger før jeres store dag. Tjek for at høre om jeres leverandører har brug for mere information fra jer. Jeres bryllupsfotograf og videograf bør også kontaktes, så I kan gennemgå, hvad der skal filmes/tages billeder af på jeres store dag. De har også brug for en grov, men helst nøjagtig tidsplan over det, der kommer til at ske. Det garanterer, at de er på det rette sted på det rette tidspunkt.

Nu da jeres gæsteliste er komplet, kan I lave bordplanen og sende et bekræftet antal gæster til feststedet og cateringfirmaet.

Brudekjole tages på før bryllup på Ryegaard og Trudsholm Godser

De sidste par dage før jeres bryllup

Vi er tæt på nu! Det er tid til ro og forberedelse.

Da jeres bryllupshuskeliste har været så grundig, behøver I nu kun at bekræfte jeres bookinger. Hver leverandør har brug for tidsplaner, og alle skal have telefonnumre, der kan bruges i nødstilfælde.  

Det er en god idé at invitere dem, der skal hjælpe dig med at komme i din brudekjole, over til dig, så I kan gå igennem, hvad der skal gøres. Sørg for at der ikke er nogen problemer, og at alle ved, hvordan man snører din brudekjole og kan hjælpe dig med at fuldende dit look. Hvis du planlægger at få foretaget en voksbehandling eller lignende, så gør det en uge før bryllupsdagen – ikke et par timer før.

Nu skal brudgommen hente sit jakkesæt og have styr på alt sit tilbehør.

Dagen før den store dag

Forhåbentligt vil jeres bryllupslokaler lade jer udsmykke jeres receptionsrum dagen før den store dag. Uanset hvad er det klogt at levere alle de trykte materialer og udsmykningen til stedet dagen før – enten til jeres stylist eller til stedets koordinator.

På dette tidspunkt kan der meget vel være folk, der stadig skal betales, enten dagen før dit bryllup eller måske endda på selve dagen. Sørg for at arrangere alle betalingerne i mærkede kuverter, klar til at blive distribueret af jeres (ansvarlige) hjælpere.

Tjek op på om kagen er klar og aftal med bageren hvornår kagen skal leveres.

Prøv at få noget søvn!

Jeg håber, at jeg har hjulpet jer lidt med jeres tidsplan for bryllupsplanlægningen og måske endda fået jer til at starte jeres første huskeliste! Det vil helt sikkert være en ære, hvis vi kunne tage skridtet videre, og at jeg kunne få lov til at være en del af jeres store dag. Jeg er en erfaren fotograf, der er bosat og arbejder i København, og som elsker at fotografere bryllupper i en ren og klassisk stil. Hvis I vælger mig til at forevige jeres bryllup, kan I sagtens sige til jeres gæster, at de ikke behøver at tage billeder. For jeg vil være der, klar til at fange alle de smukke øjeblikke så de kan blive en del af jeres særlige album.

I er velkomne til at kigge igennem min portfolio, og hvis I kan lide, hvad I ser, så kan I også tage et kig på mine priser, hvor I kan finde en oversigt over mine pakker. Hvis I har spørgsmål, må I meget gerne kontakte mig på min kontaktside.