Martin Belmont Photography

Bryllupsfotograf København og Sjælland

Klassiske jakkesæt til bryllup

Klassiske jakkesæt til bryllup 2560 1700 MartinB

Indrømmet, trinene til at planlægge et bryllup er ikke for sarte sjæle. Og mens det meste af samtalen altid synes at være stærkt fokuseret på det finurlige øjeblik, brude begejstrende siger “ja” til deres drømmekjole, kan det være lige så skræmmende at finde de perfekte jakkesæt til herre. Faktisk har klassiske jakkesæt til bryllupper ikke altid været en “ting”. De fleste mennesker er enige om, at brylluppet mellem dronning Victoria og prins Albert af Sachsen-Coburg og Gotha var et afgørende øjeblik i bryllupsmode som helhed.

Betragt det som et vendepunkt, der formåede at udløse en ændring for både brude og brudgomme, hvor Victoria bar en hvid kjole for allerførste gang i bryllupshistorien og Albert iført sin Field Marshalls uniform (en tradition, der fortsætter den dag i dag ved kongelige bryllupper). Efterhånden som det tyvende århundrede skred frem, gjorde jakkesæt tendenserne det også.

Mest populære jakkesæt til bryllupper & de forskellige variationer

Et jakkesæts silhuet, sæsontilpassede stoffer, farver og ekstra tilbehør (tænk lommetørklæder, slips, knaphulsblomst og manchetknapper) er alle vigtige faktorer, der skal tages i betragtning, når du vælger klassiske jakkesæt til bryllupper.

I dag er der en række forskellige muligheder lige fra de klassiske, ekspansive revers fra 70’erne og tyvernes sorte slips elegance til jakets klassiske charme. På trods af sit dystre navn er sidstnævnte en hævdvunden herres påklædning til formelle begivenheder med en karakteristisk svalehale bag på jakken, der strækker sig lige under knæene.

Derefter har vi lounge suit – et almindeligt valg for moderne brudgomme, der ønsker at beholde det klassiske look af et bryllups jakkesæt, men gøre det mere behageligt. Dette inkluderer en to-knaps jakke, normalt med et hak revers, et tyndt eller standard slips med en Windsor eller halv Windsor-knude, valgfri manchetknapper, vest og snørebåndssko.

Endelig det sorte slips og hvide slips bryllups jakkesæt – et ensemble bestående af en butterfly, smokingjakke, hvid smokingskjorte, manchetknapper, valgfri vest eller cummerbund, tilspidsede sorte jakkesæt bukser og oxford sko. Men mere om de forskellige typer klassiske jakkesæt til bryllupper senere.

Overvej skræddersyede bryllups jakkesæt for den perfekte pasform

Uanset dine personlige præferencer og æstetik er der en ting, der vil gøre eller bryde hele det formelle look: skræddersyning. For at sige det enkelt er et skræddersyet bryllups jakkesæt designet til at være den bedst passende tøjartikel du nogensinde har brugt, hvilket får dig til at se bedst ud på din bryllupsdag. Derfor tilbyder firmaer som Senszio og Sjölin skræddersyede bryllups jakkesæt af høj kvalitet til stort set enhver smag. Sidstnævnte har showrooms over hele Danmark, hvor du kan booke et en-til-en møde for at skabe bryllups-beklædning, der ser godt ud og føles fantastisk.

Forskellige typer Jakkesæt til bryllupper

Klassisk sort/hvid eller lys/beige

Hvis du vil holde dit image så klassisk og tidløst som muligt, så er et lyst eller mørkt jakkesæt som en god tommelfingerregel altid det sikreste valg. Du kan altid overveje at tilføje noget ekstra “personlighed” til dit formelle jakkesæt ved at eksperimentere med tilbehør. Vælg en sort smoking med en hvid button-down skjorte og butterfly, der har samme farve som dit jakkesæt, tilføj manchetknapper. Alternativt, for et mere friskt, men klassisk look, kan du vælge en hvid smoking, der har vist sig ideel til bryllupsaffærer, der finder sted udendørs i forårs- og sommermånederne eller på varmere destinationer.

Sort og hvid jakkesæt til bryllup i København
Beige Jakkesæt til bryllup i Nordsjælland

Lyseblå eller mørkeblå jakkesæt

Fra traditionelle marineblå stilarter til moderne lyseblå variationer af klassiske bryllups jakkesæt, er blå ikke kun smigrende på enhver hudfarve, men passer også fint sammen med en bred vifte af farver. Lyse nuancer er især velegnede til bryllupper om foråret, sommeren og destinationen. Mørkeblå jakkesæt passer derimod alle årstider – så det er op til dig at beslutte, hvilken der passer bedst til din stil. Uanset hvad kan du parre dit jakkesæt med et matchende slips for et ubesværet sommerlook eller vælge en butterfly for at opgradere udseendet af et smoking-jakkesæt.

Lyseblå jakkesæt til bryllup på Sjælland
Mørkeblå jakkesæt til bryllup i Roskilde

Ternede jakkesæt

Muligvis den sjoveste, sofistikerede og tidløse måde at klæde sig på til din bryllupsdag: tern. Ingen brudgom kan nogensinde gå galt i byen med det elskede old-school britiske look. Det bedste ved dette mønster er, at det også kan variere i tykkelse afhængigt af materialet. Mens ternede kulgrå brudgom jakkesæt er det universelle valg for de fleste brudgomme, er mørkeblå tweed uld jakkesæt også meget populære blandt kommende brudgomme. Fra Windowpane og tartan til glen-tern, er mulighederne uendelige.

Mørk tern jakkesæt til bryllup i Slagelse
Lyseblå tern jakkesæt til bryllup i Holbæk

Grå og brune jakkesæt

Klassiske grå og brune jakkesæt er altid en sikker, men hip mulighed for et afslappet bryllup og kan tilpasses med det rigtige tilbehør afhængigt af den rigtige sæson. Derudover har du masser af valg til fodtøj, der fungerer godt med grå, herunder sorte, mørkebrune eller solbrune sko. Du kan frit lege med forskellige farver tilbehør som at tilføje et bordeaux slips eller lommetørklæde.

Klassisk gråt jakkesæt til bryllup på Fyn
Brunt jakkesæt til bryllup i Jylland

Farvede jakkesæt

Det er ingen hemmelighed, at klassiske bryllups jakkesæt til mænd er en fantastisk mulighed for ethvert tema og æstetik. Men hvis du virkelig vil lade din personlighed skinne igennem på den mest moderne måde, ville det være bedst at overveje nogle alternative stilarter i stedet. Farvede, muntre jakkesæt er indbegrebet af det vigtigste valg for dristige mænd, der ønsker at gøre en forskel. Fra ildrøde påklædninger med matchende velour butterfly og hvide skjorter for en god ordens skyld, til kompromisløse ternede stilarter med flere kontrasterende, lyse nuancer og levende slipsfarver, kan du helt sikkert lade din fantasi flyve frit.

Rød jakkesæt til bryllup og fotografering i København
Multifarvet ternet jakkesæt til destinations bryllup

Bryllupsfotograf København

Når du brainstormer på de bedste herre-jakkesæt til bryllupper, vil du hurtigt indse at uanset din æstetik handler bryllupper om, at parret omfavner hvem de virkelig er, og hvad de elsker mest. Så sørg for at hyre den helt rigtige bryllupsfotograf fra København, der kan efterleve jeres vision. Lad os komme i kontakt og diskutere alle detaljerne om, hvordan vi kan fange de mest romantiske, ærlige, sjove og spontane øjeblikke på jeres store dag, mens vi zoomer lige ind i sjælen på magien bag jeres bryllup.