Martin Belmont Photography

Bryllupsfotograf København og Sjælland

Sort og hvid bryllupsfotografering

Sort og hvid bryllupsfotografering 2560 1710 MartinB

Når folk gennemser min portefølje af bryllupsfotografier, har de en tendens til at stoppe op ved dem i sort-hvide toner. Farvefjernsyn og overmættede billeder på sociale medier udgør de fleste af de billeder folk ser hver dag, så renheden af et sort-hvidt foto får dem til at stoppe op, og værdsætte enkelheden i denne type billede. Måske ryster det deres bevidsthed at huske de vintagebilleder af deres bedsteforældres bryllup, da sort-hvid film var den eneste måde at fange denne særlige lejlighed på? Eller måske i deres sind forbinder de billederne med billeder af karismatiske Hollywood-skuespillere og skuespillerinder i den glamourøse æra med sort-hvid filmfremstilling? Hvorfor er sort-hvide bryllupsbilleder så populære? Det er på grund af sin berømte fortid og det faktum, at monokrom fotografering er trendy igen.

Berømte fotografer elsker sort og hvid

Fotografer fra filmproduktionens guldalder blev kendte navne baseret på deres evne til at udtrykke stemningsfulde følelser gennem stilfulde portrætter. Mestre af dette håndværk omfatter George Hurrell, en amerikansk fotograf, der producerede ikoniske portrætter af filmstjerner i 1930’erne og 1940’erne. Nogle af hans mest berømte billeder skildrer Rock Hudson, Katherine Hepburn, Greta Garbo og Humphrey Bogart. Omkring samme tid fotograferede Yousuf Karsh, en armensk-canadier, hundredvis af berømtheder. Hans emner omfattede Winston Churchill, dronning Elizabeth II, Ernest Hemingway, Albert Einstein og John F. Kennedy. Glamouren og dramaet i disse billeder er utroligt. Sort-hvid fotografering er ikke blevet efterladt siden da. Mange moderne fotografer, såsom Peter Lindbergh, kan stadig lide at skyde i sort-hvid. Selv når han fotograferede supermodeller for berømte magasiner som Vogue, sagde Peter, at han foretrækker sort-hvid, fordi det er et kreativt valg, der “hjælper en følelse af virkelighed til at komme igennem.”1

Cary Grant og fotograf til bryllyp i København
Marilyn Monroe og fotograf bryllup på sjælland

Sort og hvid sætter fokus på dig

At have nogle sort-hvide fotografier af dit bryllup tilføjer en ekstra dimension til de billeder, du kan dele med din familie og venner. Sort-hvide fotos har en tidløs kvalitet der er enkel, men alligevel klassisk. Sort-hvide toner løfter bryllupsbilleder til et kunstnerisk udtryk for elegance og raffinement. Disse billeder antyder intime og romantiske øjeblikke.

Som professionel bryllupsfotograf vil jeg aldrig foreslå at skyde hele et bryllup i monokrom, men at have et par portrætter i sort-hvide nuancer, især af bruden og brudgommen, gør disse billeder specielle. En af hovedårsagerne til, at sort-hvide bryllupsbilleder er tiltalende, er, at al seerens fokus er tiltrukket af den person der fotograferes, og forbedrer de rå følelser i ansigterne på alle involverede. Når en person står foran en farverig baggrund, bliver enhver der ser på scenen altid distraheret af lysstyrken bagved. Men på et sort-hvidt bryllupsfoto forvandles enhver baggrund til gråtoner, og det kan ikke trække opmærksomheden væk fra den historie der fortælles. Og når der er mange konkurrerende elementer i scenen, såsom gæster i en bred vifte af farver, fjerner sort-hvid al forvirring og giver seeren mulighed for at fokusere på motivet på billedet. I sort-hvide billeder er det lettere at skelne billedets tilsigtede fokus, især når jeg bruger specifikke kompositionsteknikker til at gøre opmærksom på dig som omdrejningspunktet for billedet for at skabe en særlig erindring.

Det er en sentimental mulighed

At have et par sort-hvide billeder blandt en samling af dine yndlingsbryllupsbilleder sender også et budskab. Billedets enkelhed bringer en følelse af ro og smagfuldhed til billedgalleriet. Der er en klassisk appel til det sort-hvide toneområde, der passer til bryllupsbilleder. Individuelle portrætter kan drage fordel af denne behandling, fordi gråtoner producerer en stemning, der passer til lejlighedens alvor. Bryllupper er fulde af følelser. Det er en glædelig festtid, men der er også usikkerhed forbundet med at starte en ny fase af livet. Når de kombineres med det rigtige udtryk fra motivet, fremkalder sort-hvide fotos autentiske følelser af længsel og håb, der går ud over alt hvad der kan vises i et farvebillede. Sort-hvid bryllupsfotografering bringer de sentimentale aspekter af en lejlighed frem. Det underspillede udseende af et sort-hvidt foto har en blød, men håndgribelig stemning, der viser ømhed og forbindelser mellem mennesker. Det kommunikerer dybder af følelser på en måde, som farvefotos ikke er i stand til at nå. Man kan mærke dens kraft i gommens eftertænksomme udtryk, når han tager sit jakkesæt på, brudens måde, når hun kigger ud af vinduet og overvejer sin fremtid, og faderens beroligende blik, da hans datter står foran ham i sin brudekjole.

Brudepar efter vielse i Grundtvigs Kirke

Sort og hvid er tidløs, men også trendy

Da ‘retro’ blev trendy, fandt vinylplader og filmfotografering nyt liv. Sammen med dette ankom sort-hvide filtre på Instagram, og en ny subkultur ankom. Men dette er ikke en mode; Sort-hvide bryllupsbilleder har stået sin prøve. Det er en teknik der aldrig vil gå af mode, fordi den er grundlaget for fotografering i sig selv. Sort-hvid fotografering er grundlæggende, men i hænderne på en professionel bryllupsfotograf bliver det en udsøgt kunstform. Gennem brugen af kontrast, skygger og korn appellerer disse subtile, men raffinerede billeder til øjnene og hjertet. Uden farvens distraktion er seeren fri til at nyde kombinationen af lys og mørke og kan let opdage ansigterne, kropssproget og følelserne i billedet.

Brud i bil ankommer til bryllup i københavn

Den perfekte kombination

Måske fordi det tvinger os til at se verden anderledes end vores normale syn, finder vi sort-hvide bryllupsfotografier fængslende og lokkende. De kræver i det skjulte vores opmærksomhed og holder den, når vi studerer dem med ærbødighed. Uanset årsagen er evnen til at formidle følelser og fange ægte skønhed en kvalitet, der betyder at det vil forblive et yndlingsformat inden for bryllupsfotografering i mange år fremover. Hvis du snart skal giftes, så ring til mig, så jeg kan forklare hvordan det at levere en række klassiske sort-hvide fotografier og moderne farvebilleder, er en fantastisk kombination til dit bryllupsalbum. Se flere sort-hvide billeder i min portefølje, eller du kan booke mig som fotograf til bryllup via min kontaktside.